Sarawak City jpg
SARAWAK FLAG PNG

Anda ada masalah berurusan di Sarawak?

Servis Penghantaran Sarawak

Kami dari syarikat Ocania Sdn Bhd menyediakan servis & perkhidmatan ke atas pelanggan yang ingin melancarkan operasi di Sarawak dari segi logistik, penghantaran, pembekalan, perunding, khidmat nasihat & lain-lain.

Untuk pertanyaan yang lebih pantas, sila tekan butang hubungi dibawah untuk bercakap dengan pegawai perkhidmatan kami di Sarawak.

Borang Perkhidmatan Sarawak

Mengenai Kami

OCANIA SDN. BHD.

Ocania Sdn Bhd adalah syarikat yang menyediakan platform logistik & penghantaran dari Pintu ke Pintu merentas Sempadan melalui laluan DARAT, LAUT & UDARA.

Di Sarawak, kami menawarkan servis & perkhidmatan khusus dari Semenanjung yang ingin memerlukan khidmat logistik, penghantaran & juga hal-hal berkaitan perniagaan.

Bagi penghantaran melibatkan wilayah-wilayah terpencil yang tidak boleh dihantar melalui kenderaan biasa seperti, lori, kereta dan juga motor, kami juga mempunyai rangkaian udara melalui helipad untuk akses ke kawasan terpencil & penghantaran melalui laluan sungai.

Syarikat kami didaftarkan dibawah ordinan perniagaan, profesion dan berlesenan perdagangan yang bernombor rujukan ( 202201009792 ) bagi daerah Kuching – Servis Penghantaran Sarawak

OCANIA Sarawak Branch Office jpg
Sarawak Banner (3)

Dapatkan Khidmat Nasihat

Jika anda memerlukan khidmat nasihat sesuatu kerja melibatkan perniagaan merangkumi negeri Sarawak, kami sedia membantu anda.

Servis Penghantaran Sarawak Merangkumi

Kami menerima pelbagai servis logistik & penghantaran untuk melancarkan proses kerja anda di Sarawak antaranya seperti

Kapal
Servis Penghantaran

Kami mengurus penghantaran tempatan, import, dan eksport pelbagai barang termasuk kenderaan, makanan, bahan mentah, menyediakan solusi logistik bersepadu, cekap, dan boleh dipercayai. – Servis Penghantaran Sarawak

Pindah Rumah Pejabat jpg
Servis Pindah

Menyediakan servis pindah rumah / pejabat, termasuk pengangkutan, pembungkusan, susunan barang di lokasi baru, memastikan proses perpindahan yang lancar dan bebas tekanan – Servis Penghantaran Sarawak

Towing Kenderaan jpg
Towing Kenderaan

Kami menyediakan servis towing kenderaan untuk membantu mengangkut kenderaan rosak atau terbiar ke bengkel atau lokasi selamat, tersedia 24/7 untuk kecemasan dan pemulihan. – Servis Penghantaran Sarawak

Sewa Lori jpg
Sewa Lori / Kontena

Kami menyediakan perkhidmatan sewaan lori untuk angkutan dan kontena bagi penyimpanan atau pengangkutan jarak jauh, cocok untuk keperluan perniagaan dan peribadi, dengan pilihan fleksibel dan harga berpatutan. – Servis Penghantaran Sarawak

NAFAS Shipment

Pelanggan Kami

“Penghantaran Segera dari Pelanggan untuk ‘Events’ NAFAS di Kuching, Sarawak”

Menguruskan 15 jenis barang melalui Pengangkutan Udara dengan berat bersih sebanyak 848.98kg dari Petaling Jaya, Selangor ke Kuching, Sarawak.

Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)
Kuching, Sarawak

Sarawak Banner 2

Kuching Fasa Pertumbuhan Ekonomi

Secara amnya, Kuching biasanya memberi tumpuan kepada peningkatan infrastruktur, urbanisasi, pembangunan pelancongan, pertumbuhan ekonomi, inisiatif kelestarian, peningkatan pendidikan dan penjagaan kesihatan, pemeliharaan budaya, dan digitalisasi sebagai sebahagian daripada usaha pembangunannya.

Semak Skop Kerja Anda!

Semak skop kerja anda bagi Servis Penghantaran Sarawak. Anda boleh terus hubungi Call/WhatsApp (+60 11-5320 0910) Mohd Yazid untuk berbincang atau pertanyaan lebih lanjut.

Lesen Perniagaan (SSM)

OCANIA License 1
OCANIA License 2

Lesen Perdagangan (Sarawak)

OCANIA License 3
OCANIA License 4

Soalan Lazim (FAQ)